当前位置: 首页>>华文教育>>About the School>>正文
ABOUT THE SCHOOL
2008-03-28 16:40     (点击数:)
ABOUT THE SCHOOL

国务院侨办九江华文教育基地挂牌仪式

School of Culture Communication is one of the longest history academic units in Jiujiang University, which was reassembled by three departments in 2004, has 96 full-time faculty including 5 professors, 26 associate professors, with 3 doctors and 37 masters. Ten teachers have been to Southeast Asia countries to teach Chinese and train oversea Chinese language teacher.The school has such programs as Teaching of Chinese as a Foreign Language, Chinese, Advertising, Chinese Education, Cinematic Multimedia Technology, Advertising, Advertisement Design, News Editing and Execution.

With the advantages of famous local culture resources, the school made great achievements in culture research, and set up the Lushan Mountain Culture Research Center as an important social science research base of Jiangxi province, and Bailu Academy Culture Research Center, Tao Yuanming Research Center as well.

文化传播学院由九江师范高等专科学校中文系、九江教育学院中文系、九江财经高等专科学校文化传播系于 2004 年合并组建。设有汉语言文学、对外汉语、广告学3个本科专业,以及广告设计与制作、新闻采编与制作、文秘、语文教育、文化市场经营与管理和影视多媒体等专科专业。学院现有专任教师96人,其中教授5人,副教授26人,讲师35人,博士3人,硕士37人,有10名教师先后前往柬埔寨,菲律宾,泰国从事对外汉语教学和汉语师资培训工作。

文化传播学院充分利用地域文化优势,打造文化品牌。设有“白鹿洞书院文化研究所”,“陶渊明研究所”和“中国九江国际龙狮文化研究中心”等研究机构。“庐山文化研究中心”是江西省人文社科重点研究基地。